Vis met pikante mosterdsaus

home > recepten-uit-india > Vis met pikante mosterdsaus

Spoel de visfilets onder koud water af, dep ze droog en verdeel ze in 4 porties. Was de tomaten, deel ze in vieren en verwijder de kroontjes. Schil de gewassen aardappelen en snijd ze in circa 1 × 6 cm lange stukken (als frites). Was de chili’s, verwijder de steelaanzet en hak de pepers fijn. Pas op: kom daarbij niet met de vingers aan ogen en mond! Was de handen daarna goed!!! Doe het mosterdpoeder in een kopje met 6 eetlepels water en roer dit glad. Schil de gember en rasp hem fijn. Verhit de mosterdolie in een braadpan. Voeg de chilipepers, gember, kurkuma, paprika en chilipoeder toe. Bak alles al roerend 5 minuten op laag vuur.
Doe de yoghurt en de tomaten erbij en bak ze nog 5 minuten op matig vuur al omscheppend mee, tot een lichtbruine pasta ontstaat. Giet er 1½ dl water bij en breng langzaam en al roerend aan de kook.
Schep de aardappelen en het mosterdwater erdoor en laat circa 5 minuten koken. Voeg zout toe en leg de visfilets voorzichtig in de pan. Leg een deksel, iets schuin, op de pan en laat de vis op laag vuur 10 minuten trekken. Schenk af en toe wat saus over de aardappelen en de vis.
Serveer deze schotel met basmatirijst.

Ingrediënten voor 4 personen

800 g – 1 kg verse visfilets (schelvis- kabeljauw- of roodbaarsfilets) – 2 middelgrote tomaten – 2 middelgrote aardappelen, vastkokend – 2 verse chilipepers – 3 theelepels mosterdpoeder – 4 cm verse gember – 6 eetlepels mosterdolie – 2 theelepels kurkumapoeder – 2 theelepels paprikapoeder, matig scherp – snufje chilipoeder – 4 eetlepels yoghurt – zout