Vis uit Madras

home > recepten-uit-india > Vis uit Madras

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en het knoflook 3 minuten. Voeg de peterselie, de kerrie, de kurkuma en de kokos toe. Fruit alles voortdurend omscheppend 2 minuten. Voeg de tomaten toe. Temper de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes smoren. Roer de yoghurt door het tomatenmengsel en breng de saus aan de kook. Voeg de blokken vis en peper en zout naar smaak toe. Temper de hittebron; leg het deksel op de pan en laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes stoven tot de vis gaar is.
Geef er gekookte aardappelen en tomaten- en komkommersalade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels zonnebloem- of maïsolie – 1 ui, gepeld en in stukjes gesneden – 2 teentjes knoflook, uitgeperst – 2 eetlepels fijngehakte peterselie – 1 eetlepel kerrie 1 theelepel kurkuma – 1 eetlepel gemalen kokos – 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden – 2 dl yoghurt – 500 g kabeljauw of schelvisfilet, in flinke blokken gesneden – zout, witte peper uit de molen