Daging Besengèk

home > recepten-uit-indonesie > Daging Besengèk

Snijd het vlees in blokjes en maak een boemboe in de vijzel van ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, sereh en sambal trassi.
Maak 3 eetl. olie warm in de wadjang en fruit de boemboe gedurende 5 minuten. Doe nu het vlees en de suiker erbij en bak het vlees aan alle kanten bruin. Doe nu het assemwater erbij en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar. Voeg wat water toe als het lees te droog wordt.
Roer nu de santen en de prei erdoor breng op smaak met ketjap en zout en laat onder voortdurend roeren met het deksel eraf het gerecht indikken en serveer met witte rijst en een groentegerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g mager rundvlees
1 stuk grote fijngesneden ui
4 teentjes fijngesneden knoflook
1 stuks in reepjes gesneden prei
2 eetl. kemiriepasta
2 eetl. sambal trassi
1 theel. ketoembar
0,5 theel. djinten
0,5 theel. koenjit
1 theel. laos
1 theel. sereh
1 theel. suiker
3 eetl. assemwater
2 deciliter santen
1 stuks daon salam
ketjap manis
zout