Ikan Boemboe Bali

home > recepten-uit-indonesie > Ikan Boemboe Bali

Bestrijk de moten vis met 2 eetlepels assemwater, strooi er versgemalen zwarte peper over en zet weg op een koele plaats.
Verhit een eetlepel olie en fruit hierin de ui totdat ze glazig is. Roer er dan bij laag vuur de laos, sambal, djahe en sereh door.
Voeg de rest van het assemwater, de ketjap, chilisaus , suiker en de tomatenketchup toe. Roer totdat de saus kookt en enigszins ingedikt is en houd ze warm.
Beklop de vismoten met wat bloem en bak ze in een beetje olie aan alle kanten bruin en gaar.
Geef de saus er apart bij of giet ze over de vis.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g witvis, in moten van 5 cm dikte
4 eetl. assemwater
2 stuks fijngesneden ui
1 theel. sambal trassi
0,5 theel. laos
0,5 theel. sereh
0,5 theel. djahe
1 eetl. bruine suiker
1 eetl. ketjap assin
2 eetl. chilisaus
2 eetl. tomatenketchup
versgemalen zwarte peper
bloem