Daging Boemboe Bali 2

home > recepten-uit-indonesie > Daging Boemboe Bali 2

Bak het vlees in 5 eetlepels olie bruin, doe dan de uiringen en de knoflook erbij en bak totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Doe nu de peperringen, laos, djahe, kemiriepasta, ketjap, ve-tsin, trassi en 2 kopjes water erbij.
Doe de deksel op de pan en sudder op laag vuur totdat het vlees gaar en het vocht nagenoeg verdampt is.
Doe nu de santen erbij, breng verder op smaak met ketjap en zout, roer even door totdat de saus ingedikt is en serveer met witte rijst en een groentegerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g mager rundvlees, in blokjes
2 stuks grote ui, in plakken
2 teentjes fijngesneden knoflook
2 theel. laos
2 theel. djahe
2 eetl. kemiriepasta
2 eetl. ketjap manis
0,5 theel. ve-tsin
1 stuks Spaanse peper, in ringetjes
0,5 theel.trassi
2 dl santen
zout naar smaak