Cannelloni con verdurine (Cannelloni met groentjes).

home > recepten-uit-italie > Cannelloni con verdurine (Cannelloni met groentjes).

Meng de bloem met de eieren en het zout. Kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit en maak vierkantjes van 10 cm. Kook ze in gezouten water met een lepel olie gedurende 2 minuten. Koel ze af in koud water. Giet af en laat uitlekken op een keukenhanddoek. (Je kan eventueel hiervoor ook kant-en klare lasagnevellen gebruiken. Die moet je dan wel iets langer koken.)
Snijd alle groenten in kleine blokjes, bak ze in een pan met een beetje olie.
Bewerk de kaas met een vork. Voeg de groenten toe, maar houd een deel apart voor de versiering. Kruid met peper en zout. Verdeel de vulling in hoopjes in het midden van elk vel. Rol ze op.
Leg de rolletjes op een bakplaat of in een ovenschotel. Bestrooi met veel parmezaan en laat enkele minuten gratineren in de oven. (oven op 180°C.)
Leg de rolletjes op een serveerschotel en versier met de overgehouden groenteblokjes en in het midden een rozemarijnbloem.
Buon appetito!





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

pasta: 400 g bloem – 2 eieren – 2 eierdooiers – 10 g zout
Vulling: 1/2 paprika – 1 courgette – 1/2 aubergine – 1 wortel – 2 selderstengels – 100 g taleggiokaas – parmezaan – olie – zout – peper

Wat heb je nodig?

Pan, koekenpan, ovenschotel, voorverwarmde oven op 180°C.