Gedroogde tomaten

home > recepten-uit-italie > Gedroogde tomaten

Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de
diepvriezer voor de warme tomatenvinaigrette, saus of fond) Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm,
rozemarijn, laurier en knoflook over.
Leg de tomatenhelften op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn. Sprenkel er
olijfolie er over en laat ze 5 uur drogen in een oven van 70 graden, met het deurtje op een kiertje.
Laat ze afkoelen en bewaar ze, onder olijfolie, in de koelkast. Beperkt
houdbaar.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënt zelf gemaakt

Ingrediënten:

Tomaten (500 g)
Olijfolie
Tijm
Rozemarijn
Knoflook, ongepeld, grofgesneden
Laurier, verkruimeld
Peper

Wat heb je nodig?

Oven op 70 graden, bakplaat. potjes om in te doen.