Groente-panettone (brood)

home > recepten-uit-italie > Groente-panettone (brood)

Verkruimel de gist, roer de suiker en 3 eetlepels lauw water erdoor en laat het zetsel afgedekt 15 minuten op een warme plaats rijzen. Los de saffraan op in de melk, laat de boter erin smelten en meng het zout, het ei, de bloem, de amandelen en het zetsel erdoor. Kneed een soepel deeg van het mengsel.
Laat het gistdeeg afgedekt 40 minuten rijzen.
Maak de groenten schoon, was ze, blancheer ze 3 minuten, laat ze uitlekken en iets afkoelen. Snijd de groenten klein en kneed ze door het deeg.
Vet de vorm in met boter, vul hem met het deeg, kerf het kruisgewijs in en laat het nog eens 30 minuten afgedekt rijzen.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Bak de panettone 45 minuten op de onderste richel in de oven. Schakel na 5 minuten de temperatuur terug naar 180°C.
Stort de panettone uit de vorm, laat hem op een taartrooster afkoelen en eet hem liefst vers, besmeerd met boter.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 1 panettovorm of 1 hoge pan van 1 1/2 liter inhoud:
20 g gist – 1 1/2 theelepel suiker – 3 eetlepels lauw water – mespunt saffraan – 1/8 liter lauwe melk – 1 eetlepel boter – 1 1/2 theelepel zout – 1 ei – 400 g tarwebloem – 50 g blanke amandelen – 100 g worteltjes – 100 g broccolistelen – 1/2 rode paprika
Voor de vorm: boter