Kip Saltimbocca

home > recepten-uit-italie > Kip Saltimbocca

Recept voor beroemd Italiaans gerecht, Saltimboca maar dan met kip

Sla de kipfilets plat met de kip tussen folie.

Leg een salie blaadje op de kip en daarop een geroosterde paprika en een plakje ham. Bestrooi met bloem.

Bak de kip met de ham naar beneden in de helft van de boter en olie tot bruin, dan omdraaien. Doe dit voor alle kip. Neem uit pan en houd warm.

Giet de wijn in de pan en reduceer tot bijna niets op hoog vuur.

Beleg de kip met mozzarella en zet onder grill tot gesmolten, ca 2 minuten.

Voeg ondertussen de boter aan de saus toe en roer, voeg als laatste de citroensap en gehakte salie en roer door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer kip met wat saus eromheen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kipfilets
4 salie blaadjes
4½ geroosterde paprikas ontveld (of uit pot)
4 plakjes, parma of serrano ham
75 g bloem
50 g boter
300 ml droge witte wijn
4 plakjes mozzarella
1 citroen, uitgeperst
8 salie blaadjes, fijngehakt

Wat heb je nodig?

koekenpan, grill, folie.