Kippensoep met kaas (Stracciatella)

home > recepten-uit-italie > Kippensoep met kaas (Stracciatella)

Breng 600 ml van de bouillon aan de kook. Klop de eieren los en voeg de bloem, de kaas en de rest van de bouillon toe. Klop alles tot een glad papje. Giet al kloppend en in een klein straaltje de hete bouillon erbij. Doe dit mengsel terug in de pan en laat alles, al roerende, op een zeer zacht vuur tot net tegen de kook aankomen. Voeg peper naar smaak toe.
Snijd de korstjes van het brood en rooster de sneetjes. Snijd de sneetjes in blokjes en laat deze op de soep drijven. Bestrooi ze met de fijngehakte peterselie.

Tip: als u tijd hebt, kunt u zelf geurige kippenbouillon maken. Neem 350 g kippenbouten en zet dat op met 1 liter water, zout, peper, 1/2 uitje en een klein stukje foelie. Laat de bouillon ongeveer 1 uur trekken. Daarna laten afkoelen, het vlees eruit halen en van de botjes ontdoen. Mocht u deze bouillon te vet vinden, dan kunt u met een lepel het gestolde vet van de koude bouillon afscheppen.

Ingrediënten voor 4 personen

800 ml kippenbouillon (van tablet mag) – 2 eieren – 2 eetlepels bloem – 4 eetlepels geraspte kaas (gruyère) – 2 eetlepels parmezaanse kaas – peper – 2 sneetjes brood – 2 eetlepels fijngehakte peterselie