Minestrone (Italiaanse groentesoep)

home > recepten-uit-italie > Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg de ui, bleekselderij en soepgroenten toe en bak die ca. 3 minuten zachtjes mee. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de bouillontabletten en 3/4 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Roer de macaroni door de soep en laat hem ca. 15 minuten zachtjes koken, roer na 10 minuten de bonen erdoor. Roer de pesto door de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Geef de kaas er apart bij.

Variaties: bak eerst 50 g in blokjes gesneden ontbijtspek in olie; voeg dan pas de groenten toe. Of, roer vlak voor het opdienen 2-3 eetlepels fijngehakte basilicumblaadjes door de soep.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht voor 2 personen – Voorgerecht voor 4 personen

1 ui – 2 stengels bleekselderij – 3 eetlepels (olijf)olie – 75 g magere spekreepjes – 250 g gesneden soepgroenten – 1 blikje tomatenblokjes – 2 vlees- of kippenbouillontabletten – 75 g macaroni – 1 klein potje witte bonen – 1 eetlepel pesto (uit potje) – zout en peper – 75 g geraspte oude kaas