Ossobuco alla Milanese

home > recepten-uit-italie > Ossobuco alla Milanese

Schil de wortels, pel de uien en de knoflook en hak alles fijn. Was de bleekselderij en hak hem fijn. Verhit de boter in een ruime ovenschaal op een laag vuur. Doe de groenten vervolgens in de gesmolten boter en roerbak tot alles goudbruin is. Bind iedere plak schenkel vast met keukengaren. Bestrooi met zout en peper en haal ze door wat bloem. Schud overtollig bloem af. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak er de plakken schenkel op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin in. Schik de schenkel vervolgens op het bedje groenten in de ovenschaal. Warm de oven voor op 175° C. Doe de tomaten in wat kokend water en pel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de peterselie met steeltjes en al grof. Giet 2 1/2 dl bouillon in de koekenpan met de ingekookte saus. Voeg dan de gehakte peterselie, tijm, oregano, laurierblaadjes en tomaten toe. Breng alles op smaak met zout en peper. Giet de tomatensaus over het vlees in de ovenschaal. Breng alles weer aan de kook. Leg het deksel op de schaal en zet die in de oven. Laat 2 tot 2 1/2 uur smoren tot het vlees gaar is. Giet er zonodig om de 30 minuten nog wat bouillon bij om alles vochtig te houden. Maak intussen de gremolata. Was de peterselie, slinger hem droog en hak hem fijn. Pel de knoflook en hak ze fijn. Meng de gehakte peterselie en knoflook met de geraspte citroenschil. Haal het vlees uit de ovenschaal, verwijder het keukengaren. Schik het vlees op een verwarmde dienschaal. Schep er wat groenten en saus over. Garneer met de gremolata.





Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote wortels – 3 middelgrote uien – 3 teentjes knoflook – 4 stengels bleekselderij – 60 g boter – ca. 3 kg kalfsschenkel, in 6-8 plakken gezaagd – zout en versgemalen zwarte peper – bloem voor het bestuiven – 6 eetlepels olijfolie – 1/4 liter witte wijn – 1 kg rijpe tomaten – 30 g peterselie – ca. 5 dl vleesbouillon – 1/2 theelepel verse tijm – 1/2 theelepel oregano – 2 laurierblaadjes
gremolata: 30 g snijpeterselie – 5 teentjes knoflook – geraspte schil van 2 citroenen