Pasta Rosalie

home > recepten-uit-italie > Pasta Rosalie

Pan met water op het vuur voor de pasta (als het water kookt de pasta erin doen)

2 tenen knoflook snipperen, beetje olijfolie in de pan… knoflook effe bakken daarna de garnalen erin tot knapperig/lichtbruin, vocht moet weg zijn.

Daarna flinke hand peterselie erbij doen, effe meebakken tot het goed opgenomen is, dan eruit scheppen in een schaaltje.

Dan alle ansjovis in de pan doen (met olijfolie), kijk uit pan is heet, kan flink spetteren, meestal doe ik de pan effe van het vuur. Daarna het vuur weer opvoeren. Belangrijk ansjovis, moet helemaal opgelost zijn.
Daarna alle roma tomaatjes toevoegen (gehalveerd), 1 teen knoflook gesnipperd, gedroogde tomaten in olijfolie stuk of 5 (fijngesnipperd) dit goed fruiten.

Na 3 minuten 3 theelepels kappertjes, mee fruiten (niet te hoog vuur). Belangrijk roma tomaatjes goed bakken tot alle vocht eruit is. Op het laatst, handvol peterselie erin goed mengen.

Als de pasta klaar is, is de saus ook klaar.

Pasta goed uitlekken, in de pan doen met de saus, goed vermengen, garnalen erbij.

Parmezaanse kaas erover eet smakelijk.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

knoflook 2 tenen voor de garnalen,
1 teen voor de saus,
kappertjes,
ansjovis (in olijf olie),
1 bakje cherry of kleine roma tomaatjes,
gedroogde tomaten in olijfolie (glazen pot) of zelfgemaakt,
peterselie,
grote/jumbo garnalen (ik doe meestal 2 bakjes)

Pasta (merk barilla la Collezione mafaldine) past er goed bij,
Parmezaanse kaas

Wat heb je nodig?

Pan, koekenpan.