Spaghetti «marinara»

home > recepten-uit-italie > Spaghetti «marinara»

Snijd de kabeljauw in stukjes. Snijd de prei in smalle ringen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
Bak de preiringen in ca. 5 minuten zachtjes gaar in de olijfolie. Voeg de tomatensaus, de Italiaanse kruiden, het visbouillonblokje en de slagroom toe. Kook de saus 10 minuten op hoog vuur. Voeg de kabeljauw toe en laat deze op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Voeg de calamares, de mosselen en de garnalen toe en warm alles goed door.
Meng de saus door de spaghetti en voeg peper en zout naar smaak toe.
Lekker met een gemengde salade.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g kabeljauw – 1 prei – 200 g spaghetti – 2 eetlepels olijfolie – 3 dl kant-en-klare tomatensaus – 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden – 1/2 visbouillonblokje – 1/2 dl slagroom – 100 g schoongemaakte calamares (inktvis), in ringen of stukjes – 50 g gekookte mosselen – 50 g Noorse garnalen – peper en zout