Venetiaanse kalfsleverschotel

home > recepten-uit-italie > Venetiaanse kalfsleverschotel

Was de lever en wentel ze even door de bloem. Laat de boter smelten en fruit daarin de uien, onder geregeld omscheppen, glazig. Leg dan de lever in de pan, laat de lever aan de ene zijde 4 minuten zeer langzaam bruin worden; draai de plakken dan om en laat de andere zijde 3 minuten bakken. Draai dan de warmtebron uit.
Maak intussen de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het wortelgedeelte en de bladeren van de bleekselderij. Snijd de selderij in smalle repen, kook deze met weinig water en zout bijna gaar.
Bestrooi de lever (die niet langer dan 8 minuten moet worden verwarmd) met peper en zout. Neem de ui uit de pan met de lever en schep de ui en de peterselie door de gekookte mie. Breng de mie over in een schaal, leg de plakken lever daarop of geef de lever er apart bij.

Ingrediënten voor 4 personen

400 g in dunne plakken gesneden kalfslever – bloem – 40 g boter – 2 grote, in dunne plakken gesneden uien – 300-400 g mie – 1 struik bleekselderij – aroma, peper en zout – 1 bosje zeer fijngehakte peterselie