Vleesballetjes met yoghurtsaus

home > recepten-uit-libanon > Vleesballetjes met yoghurtsaus

Gehakt, ui, dille, kardemom en komijn in een middelgrote kom vermengen en balletjes vormen; 1 eetlepel per balletje. Verhit olie in een zware pan en voeg balletjes toe. Op matig vuur 5-10 minuten rondom bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
Yoghurtsaus: yoghurt en maïzena in een pan glad roeren. Al roerend 5 minuten laten sudderen, tot de yoghurt indikt. De maïzena voorkomt dat de yoghurt gaat klonteren.
Voeg de balletjes bij de yoghurtsaus en laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Roer de koriander en het komijnzaad erdoor.
Serveer de vleesballetjes met een uiensalade of een warm pitabrood.
Let op: de vleesballetjes kunt u ook maken van mager lamsgehakt. Vervang dan de koriander door verse muntblaadjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor 4 personen:
750 g rundergehakt – 1 middelgrote ui, gesnipperd – 1 eetlepel verse dille, fijngehakt – ½ theelepel kardemom – 1 theelepel gemalen komijn – eetlepels olie
saus:
5 dl yoghurt – 1 eetlepel maïzena, opgelost in 1 eetlepel water – 2 eetlepels verse korianderblaadjes – 1 theelepel komijnzaadjes