Gehaktcurry, 2 personen

home > recepten-uit-maleisie > Gehaktcurry, 2 personen

Ui in olie ca. 5 minuten bakken. Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken. Gember, knoflook, kaneel, chilipoeder, kerrie en yoghurt erdoor roeren en ca. 15 minuten zacht bakken. Intussen sperziebonen in ruim water met zout in 5-10 minuten beetgaar koken. Bonen door gehaktmengsel roeren en met peper en zout op smaak brengen. Ciabatta iets uithollen en currymengsel in brood serveren. Koriander of peterselie erover strooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Nodig voor twee personen
1 ui, fijngesneden – 1 eetlepel olie – 300 g rundergehakt – 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel – 1 teentje knoflook, geperst – 1/4 theelepel gemalen kaneel – 1/2 theelepel chilipoeder – 1 eetlepel kerriepoeder – 1 dl volle yoghurt – 250 g sperziebonen, in stukjes van 2 cm – peper en zout – 1 ciabatta (langwerpig Italiaans brood) – 2 eetlepels fijngesne-den koriander of peterselie