Arnab Moehammar

home > recepten-uit-marokko > Arnab Moehammar

Dep de konijnenbouten droog. Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin. Knijp de knoflook erboven uit en maal er wat zout en peper over.
Pers 2 sinaasappels uit en voeg het sap toe met de rozijnen, het laurierblad en de ras el hanout. Knip het blad en de stelen van de peterselie en van de koriander fijn en voeg dit toe. Dek de pan af en stoof het konijn in 1 uur zachtjes gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het op een schaal warm. Zeef het braadvocht, schenk het terug in de pan en bind het met een papje van het aardappelzetmeel en 4 eetlepels water. Knip nog wat kruiden fijn en rooster 4 eetlepels amandelschaafsel. Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper, schenk haar over het vlees en strooi de kruiden en het amandelschaafsel erover.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 konijnenbouten
olijfolie
1 teentje knoflook
zeezout, versgemalen peper
3 sinaasappels
75 g rozijnen
1 laurierblad
2 eetl. ras eetl. hanout
1 tak verse peterselie
5 takjes verse koriander
2 eetl. maïzena
1 zakje amandelschaafsel
cayennepeper
1-2 turkse broden