Batinjaan Zalud - Auberginesalade

home > recepten-uit-marokko > Batinjaan Zalud - Auberginesalade

Deze auberginesalade kunt u ook eens als voorgerecht serveren. Zij is een uitstekend bijgerecht bij de couscous, evenals bij andere Marokkaanse hoofdgerechten. Zorg er wel voor dat de salade door en door koud is als u ze serveert. Schil 1-2 grote aubergines (ca 1 kg). Snijd die in plakken van ca 2 1/2 cm. Bak ze in een koekenpan in 250 ml olijf- of slaolie tot ze zacht zijn. Stamp de aubergine fijn. Voeg toe: ca 60 g fijngehakte ui 3 teentjes knoflook, fijngehakt (of 1 theelepel knoflookpoeder) 4 eetl. citroensap 1 theelepel zout 1/4 theel. versgemalen peper en 1 eetl. suiker. Meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen. Verdeel de auberginesalade over 8 bordjes. Strijk de bovenkant glad en vorm in het midden een kuiltje. Besprenkel, als het mengsel te droog lijkt, met 1/2 theel. olijfolie. Leg: 1 plak tomaat midden in het kuiltje, en 1 zwarte olijf midden op de tomaat. Garneer elk bordje met takjes peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor of bijgerecht

Ingrediënten voor 8 kleine salades:

1-2 grote aubergines (ca 1 kg).
250 ml olijf- of slaolie tot ze zacht zijn.
ca 60 g fijngehakte ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt (of 1 theel. knoflookpoeder)
4 eetl. citroensap
1 theel. zout
1/4 theel. versgemalen peper
1 eetl. suiker
1/2 theel. olijfolie
8 plakken tomaat
8 zwarte olijven