Couscous "K'dra" met Courgettes, Meiknolletjes en Tuinbonen

home > recepten-uit-marokko > Couscous "K'dra" met Courgettes, Meiknolletjes en Tuinbonen

Het vlees in stukken snijden en in de couscouspan doen. Toevoegen: 5 liter water en 2 gehakte uien, peper, zout en saffraan. Aan de kook brengen en 1 tot 1,5 uur laten sudderen (volgens de kwaliteit van het vlees). Dan de meiknolletjes toevoegen (geschild en in 4 gesneden) en de tuinbonen. Na 15 minuten de courgettes (goed gewassen, niet geschild, in stukken), vervolgens de resterende uien. Nog 45 minuten laten pruttelen, de laatste 5 minuten de koriander toevoegen.
De couscous bereiden volgens de aanwijzingen op het pak en vermengen met de boter. Zoveel bouillon overgieten als de couscous kan opnemen. Op dienschotel samen met de groenten en het vlees opdienen. Saus er apart bijgeven.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen:

1 pak couscous van 1 kg
1 kg kalfs- of schapevlees
1 kg courgettes
1 kg meiknolletjes
1 kg verse tuinbonen
1 kg uien
150 g boter voor de bouillon
100 g boter voor de couscous
1 handvol gehakte koriander
1 eetl. peper
1/2 koffielepel saffraan
5 l water
zout