Couscous "K'dra" met Rozijnen en Kikkererwten

home > recepten-uit-marokko > Couscous "K'dra" met Rozijnen en Kikkererwten

De 5 liter water in de couscouspan gieten. Er 2 in stukken gesneden uien aan toevoegen, de kikkererwten, de in stukken gesneden kip of het vlees, peper, zout, boter en saffraan. Aan de kook brengen. Ongeveer 2 uur laten sudderen.
Een half uur voordat het vlees gaar is, de rest van de uien in grote stukken hakken en in de pan doen. De rozijnen toevoegen.
De couscous bereiden zoals aangegeven op de verpakking. Ze op een grote dienschotel storten en vermengen met de boter en met zoveel bouillon als ze kan absorberen.
Van de couscous een berg vormen met een put in het midden. Daarin het vlees en groentemengsel leggen. Onmiddellijk opdienen met de bouillon apart erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen:

1 kg couscous (uit een pak)
1 grote kip of 1 kilo vlees (schapenvlees, rundvlees)
500 g gedroogde rozijnen
1 kop kikkererwten, geweekt gedurende de nacht
1,5 kilo uien
150 g boter voor de bouillon
100 g boter om met de couscous te vermengen
1 eetl. peper
1/2 koffielepel saffraan
5 liter water
zout