Duif met Amandelen en Uien

home > recepten-uit-marokko > Duif met Amandelen en Uien

De duiven wassen en ze in een grote braadpan doen, kruiden met peper en zout; de saffraan, de boter, de olie en 2 fijngesneden uien bijvoegen. 5 minuten op een laag vuur laten sudderen (de duiven daarbij omdraaien om de saus goed te laten doordringen). Overgieten met 3 glazen water. De gepelde amandelen toevoegen en laten koken. Indien nodig water bijgieten.
Als de duiven helemaal gaar zijn, ze uit de pan nemen. De saus op het vuur laten staan, de fijngesneden rest van de uien, de peterselie en een beetje fijngestampte saffraankrokus bijvoegen. Alles goed mengen.
Als de amandelen en de uien gaar zijn (de uien moeten nog een beetje vast zijn; daarom ze pas bijvoegen als de amandelen bijna gaar zijn), op smaak brengen en van het vuur nemen.
De duiven op een ronde schotel schikken en ze bedekken met de amandelen en de uien. Heet opdienen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 5 personen:

5 jonge duiven
1 koffielepel peper
1 koffielepel saffraan + 1 snuifje
250 g amandelen
100 g boter
1 handvol gehakte peterselie
2 kg uien
1/2 glas olie
zout