Gazellenhoorntjes

home > recepten-uit-marokko > Gazellenhoorntjes

Vulling: Poedersuiker, oranjebloesemwater en amandelen in een keukenmachine tot een fijn , glad mengsel malen. Kaneel en boter toevoegen en de machine nog eventjes laten draaien. Balletjes amandelmengsel ter grootte van een walnoot maken en vervolgens die balletjes tot 8 cm lange, taps toelopende worstjes draaien.
Deeg: De oven voorverwarmen op 180°C. Bloem en zout in de kom doen, olie erbij schenken en net voldoende oranjebloesemwater toevoegen tot er een samenhangend, zacht deeg ontstaat. Deeg nog 15 minuten doorkneden, tot het soepel en elastisch is.
Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen en lange repen van 8 cm snijden. De amandelworstjes met 3 cm tussenruimte op de deegrepen leggen, leg ze op de helft van het deeg. De randen van met water bevochtigen en het deeg over de amandelpasta vouwen. Met een mesje het deeg om de pasteitjes wegsnijden en de pasteitjes voorzichtig tot een halve maan vormen.
De hoorntjes in het midden van de oven 20 minuten bakken, tot ze licht gekleurd zijn. Laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.

Ingrediënten voor 4 personen

Gebak

Ingrediënten voor ± 20 stuks:

Voor de vulling:
250 g poedersuiker
4 eetl. oranjebloesemwater (te koop in Turkse en Marokkaanse winkels)
500 g ontvliesde (blanke) amandelen
1 theel. kaneel
50 g boter
Voor het deeg:
200 g bloem
snuifje zout
2 eetl. olie
1-1,5 dl oranjebloesemwater