Gebakken vissteaks, (Espada B'Noua)

home > recepten-uit-marokko > Gebakken vissteaks, (Espada B'Noua)

De stukken vis half ontdooien, met zout bestrooien en 10 minuten laten intrekken. De helft van de boter in een koekenpan verhitten en daarin de amandelen lichtbruin bakken. Ca. de helft van de amandelen uit de pan nemen, het vet eraf laten druipen. De andere amandelen opzij schuiven en de tonijnsteaks in de boter bakken. De nog overgebleven boter in vlokjes op de vis leggen en de uit de pan gehaalde amandelen erop leggen. Daarop het citroensap sprenkelen en nu alles op een flink vuur nog even aan de kook laten komen. Vlam temperen en met deksel op de pan alles nog 10 minuten laten stoven.
De vissteaks op een voorverwarmde schaal leggen en de amandelen erop scheppen. Bij de vis kan witbrood of rijst worden gegeven. De vis is zo sappig dat er niets bij hoeft te worden gedronken.

Ingrediënten voor 4 personen

Eigenlijk moeten de steaks volgens het originele recept van een zwaardvis zijn, maar die zijn bij ons moeilijk te verkrijgen. Tonijnsteaks zijn ook heel smakelijk en zeker in goede viswinkels te koop. Als u toch zwaardissteaks kunt krijgen, genieten die de voorkeur.

Nodig:
4 tonijnsteaks, elk 200 g (diepvries) – zout – 80 g boter – 100 g gehakte amandelen – versgemalen zwarte peper – 1/8 liter vers citroensap