Kebab Koutbane - Kebab in Moorse Marinade

home > recepten-uit-marokko > Kebab Koutbane - Kebab in Moorse Marinade

Voorgerecht

Ingrediënten en bereiding voor 8 stuks:

Dit typische Marokkaanse gerecht is een uitstekend voorgerecht dat u te alle tijde kunt serveren. Het is verbazingwekkend hoe stukjes niervet de smaak van de kebab verrijken, nadat een gedeelte van het vet voor de ‘verbranding’ gezorgd heeft. Het gebruik van niervet is bijzonder effectief als de kebabs boven een houtskoolvuur bereid worden.
Snijd 500 g RUNDERFILET of BIEFSTUK in 32 dobbelstenen.
Snijd 250 g RUNDERNIERVET in blokjes van ca. 1 cm.
Meng voor de marinade in een diepe schaal:
65 g UIEN, fijngesnipperd, met
2 eetlepels PETERSELIE, fijngehakt.
Meng erdoor:
125 ml OLIJF- of SLAOLIE met
1 theel. ZOUT
1/4 theel. PEPER
1/4 theelepel KNOFLOOKPOEDER
1 theel. GEMALEN KORIANDER (facultatief) en
1/2 theel. GEMALEN KOMIJN (facultatief).
Meng de blokjes vlees en het vet door het mengsel en laat ze verschillende uren marineren. Steek beurtelings 4 blokjes vlees en 3 blokjes vet (begin en eindig met vlees)
aan metalen of bamboespiesen van ca. 15 cm. Grill de spiesen op hoog vuur, terwijl u ze regelmatig bedruipt met de marinade.
Leg per persoon 1 KEBAB op een bordje.
Garneer dat met
PLAKJES TOMAAT en TAKJES PETERSELIE





Ingrediënten voor 4 personen