Kip met Peterselie

home > recepten-uit-marokko > Kip met Peterselie

De kip een nacht in de koelkast laten ontdooien.
Peterselie afspoelen, droogzwaaien en heel fijn hakken, liever nog in een mixer pureren.
De geschilde knoflook door het persje drukken of met de peterselie in de mixer mee pureren.
Peterselie, knoflook samen met de chilipoeder of cayennepeper, karwij, anijs en munt door elkaar roeren. Saffraan met de theelepel water oplossen en met het zout bij andere kruiderijen voegen. De olie druppelsgewijs toevoegen en blijven roeren tot er een dikke massa ontstaat. Als de pasta te dik is, nog wat olie toevoegen.
De kip nu van binnen en van buiten goed afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. De binnenkant dun met de kruidenpasta insmeren. De onderkant van de kip wat dikker insmeren en de kip nu in een braadslede leggen. De geschilde, gesnipperde uien eromheen
leggen. De rest van de pasta op de borst en de poten smeren. Het water voorzichtig op de uien gieten.
De braadslede gesloten in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en de kip 55 minuten laten stoven. De kip dan uit de braadslede nemen en heel voorzichtig alle braadkorstjes verwijderen en deze bij het braadfond doen.
De kip 5 minuten onder een voorverwarmde grill een lekker knapperig korstje laten krijgen en een keer omdraaien.
Het braadfond door een zeef wrijven, even opwarmen en in een schaaltje doen.
De kip op een voorverwarmde schaal leggen en de saus er apart bij geven.
Bij de kip kan brood gegeten worden, dat men in de saus doopt.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 schoongemaakte kip van 1 1/4 kg (diepvries)
3 bosjes peterselie
3 teentjes knoflook
1 theel. chilipoeder of cayennepeper
1/2 theel. gemalen karwij
mespuntje gemalen anijs
4 eetl. gehakte munt
1/2 theel. saffraan
1 theel. water
1 theel. zout
2 eetl. olijfolie
5 uien
1/4 liter water