Merguez Met Saffraanrijst En Pikante Ratatouille

home > recepten-uit-marokko > Merguez Met Saffraanrijst En Pikante Ratatouille

Maak de ratatouille: schil de paprika’s en snij ze in kleine dobbelsteentjes. Dompel de tomaten even in kokend water, verfris ze snel en verwijder de pel. Verwijder de pitjes en snij ze in kleine stukjes. Snij ook de Spaanse pepertjes in kleine stukjes. De courgette en de aubergine snijdt u met de schil in kleine dobbelsteentjes. Smelt een noot Solo en laat de uien glazig worden zonder te kleuren. Doe er de paprika’s en de gesnipperde pepertjes bij. Voeg de look toe en laat wat uitzweten onder deksel. Doe er de courgette, de aubergine en de tomatenpuree bij en laat nogmaals uitzweten. Voeg dan de tomaten toe. Laat het mengsel opkoken en breng op smaak met zout en cayennepeper indien nodig. Doe er dan de basilicum bij.
Bak of rooster de merguez. Kook de rijst in 400 g water met het saffraanpoeder en een snuifje zout. Als de rijst gaar is, strijkt u individuele potjes in met Solo en drukt u de rijst in de potjes.
Warm de ratatouille eventueel even terug op.
Voor het serveren stort u de rijst op de borden en verdeelt u de ratatouille en de merguez. Tips: Merguez zijn pikante zuiderse worstjes, die bereid zijn met runds- of lamsvlees. U kan ze vervangen door lamskoteletjes. Die moet u wel kruiden met zout, cayennepeper en look (of lookpoeder). Rooster de koteletjes op de grill of op de barbecue.
Als de aubergines wat groot zijn, gebruikt u slechts een halve.

Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1/4 rode paprika
1/4 groene paprika
1/4 gele paprika
6 tomaten
1-2 Spaanse pepertjes
1 courgette
1 aubergine (zie tip)
solo bakboter
1-2 gehakte uien
1 teentje geplette look
1 eetl. tomatenpuree
zout en cayennepeper
1 eetl. gesnipperde basilicum
750 g merguez * (zie tips)
200 g rijst
400 g water
1 dopje saffraanpoeder
zout