Ras El Hanout

home > recepten-uit-marokko > Ras El Hanout

Ras El Hanout
Ras El Hanout is een typisch Marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk “het beste van de winkel”.
Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt.
Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Marokkaanse winkels.
Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim.
Het mengen wordt als een kunst beschouwd.

Maak alles fijn in een vijzel en meng goed door elkaar.
Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous.





Ingrediënten voor 4 personen

kruidenmengeling

Ingrediënten:

1¼ theel. zwarte peperkorrels
1 theel. gemberpoeder
1 theel. komijnzaad
1 theel. korianderzaad
1 theel. gemalen kaneel
¼ theel. geraspte nootmuskaat
¼ theel. kardemomzaad
¼ theel. paprikapoeder
¼ theel. gemalen kurkuma
¼ theel. zout
¼ theel. gemalen piment
4 kruidnagels