Tajine Van Lamsvlees Met Olijven

home > recepten-uit-marokko > Tajine Van Lamsvlees Met Olijven

Verwarm de olijfolie met een nootje solo in de tajine en kleur hierin het lamsstoofvlees. Laat het een tijdje afgedekt sudderen samen met de ui, de look en de pepertjes. Voeg de tomatenpartjes en aubergines in halve maantjes toe. Voeg de rijst, de olijven, de saffraan en de bouillon toe en laat verder gaar koken tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt. Werk af met gesnipperde koriander of peterselie.
Drink hierbij een glaasje muntthee of rode wijn.
Tip: Een tajine is een typische Arabische aardewerken kookpot. U kan hem kopen in de Arabische winkel.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g lamsstoofvlees in stukjes
2 versnipperde uien
solo bakboter
1 el olijfolie
2 teentjes geperste look
2 kleine versnipperde Spaanse pepertjes
4 tomaten, in partjes
1 aubergine, in halve maantjes
250 g rijst
1 dopje saffraan
5 dl bouillon (kippen- of lamsbouillon)
een 10 tal zwarte of groene olijven
peper zout
voor de afwerking: koriander of peterselie
een tajine