Vermicellisoep, voorgerecht

home > recepten-uit-marokko > Vermicellisoep, voorgerecht

Doe het vlees, de uien, de botten, en de geschilde en in vieren gesneden tomaten in een pan. Voeg een klont boter toe, de olie, peper en zout, en de saffraan. Schenk eveneens 2 liter water in de pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 1 uur zachtjes koken. Twintig minuten voor serveren giet u 3/4 van de bouillon (zonder groenten en vlees) in een andere pan. Voeg daar 1 liter water, 1 klont boter en de vermicelli aan toe en breng aan de kook. Laat het al roerend daarna nog 5 minuten doorkoken. In principe moet de vermicelli al de bouillon opgenomen hebben. Doe de inhoud van deze pan bij de andere, waar u de botten uit verwijderd hebt. Warm nog even goed door en serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g lamsvlees, in kleine stukken – 5 lamsbotten met nog wat vlees eraan – 5 uien, gesnipperd – 1 theelepel peper – 1/2 theelepel saffraan – boter – 1/2 glas olie – 500 g vermicelli – 4 tomaten – zout