Aardappelgoulash

home > recepten-uit-oostenrijk > Aardappelgoulash

Zet alle ingrediënten klaar. Maak de groenten en de kruiden schoon en schil de aardappelen. Het magere varkensvlees in grove blokjes snijden, net als het magere gerookte spek. Snijd dan aardappelen, wortel, prei en ui in grove dobbelsteentjes. Hak de selderij.
Kook de blokjes varkensvlees gaar in de hete bouillon. Bak het spek uit in een diepe koekenpan (of braadpan) en fruit de groenten en de aardappelen erin mee. Voeg selderij en andere kruiden, paprikapoeder en bloem toe. Doe het vlees erbij en dan de bouillon. Laat het geheel zachtjes stoven tot de aardappelen bijna gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en azijn.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g aardappelen (vastkokend) – 250 g magere varkenslappen – 150 g mager gerookt spek (dikke plakken) – 100 g prei – 100 g wortelen (peen) – 1 grote ui – 30 g bloem – 1 eetlepel paprikapoeder – 3/4 liter groentebouillon (van tablet mag) – 1 bosje selderij – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 theelepel tijm – 1 theelepel marjolein – 1/2 theelepel karwijzaad (kummel) – iets boter – scheutje azijn – zout, peper