Bouillon van varkenschenkel

home > recepten-uit-oostenrijk > Bouillon van varkenschenkel

Was de schijven varkensschenkel en breng ze in ca. 4 liter water met 1 theelepel zout aan de kook. Schuim het oppervlak gedurende de eerste 30 minuten regelmatig af.
Maak de groenten schoon, was ze, snijd ze in grove stukken en doe ze na het afschuimen bij het vlees in de pan. Voeg de laurierblaadjes en de peperkorrels toe. Laat de schijven op laag vuur in ca. 3 uur gaar worden. Giet, als het vlees gaar is de bouillon door een grote zeef. Meet ca. 1/8 liter van de bouillon af, maak hiermee de bloem aan, voeg er de azijn aan toe, schenk het mengsel terug bij de bouillon en breng weer aan de kook.
Neem het vlees van de botten, snijd het in blokjes van ca. 2 cm en doe deze bij de soep. Pel de teen knoflook en pers hem boven de pan uit. Breng de soep op smaak met marjolein, peper en zout.
Dien de soep bestrooid met geraspte mierikswortel op.





Ingrediënten voor 4 personen

1 1/2 kg varkensschenkel van de voorpoten (Vraag de slager ze in schijven van 2 cm dik te hakken) – zout – 1 kleine selderijknol – 1 kleine stengel prei – 2 middelgrote wortelen – 2 laurierblaadjes – 5 zwarte peperkorrels – 1 eetlepel wijnazijn – 1 eetlepel bloem – 1 grote teen knoflook – 1 eetlepel verse marjolein – versgemalen zwarte peper – 2 eetlepels versgeraspte mierikswortel