Heldere bouillon met spekknoedels

home > recepten-uit-oostenrijk > Heldere bouillon met spekknoedels

Snijd de broodjes in blokjes van ca 1 cm en doe ze over in een schaal. Pel de ui en hak hem fijn. Peterselie wassen, droog schudden en eveneens fijnhakken. Snijd het spek in blokjes en smelt het uit in een pan. Bak hierin de ui glazig en voeg beide ingrediënten aan de broodblokjes toe. Roer het ei met de melk los en schenk het mengsel over de ingrediënten in de pan. Voeg de bloem, boter, peterselie, marjolein en wat zout toe. Meng de ingrediënten, vorm er een bal van en laat ca 30 minuten rusten.
Breng in een grote pan royaal water aan de kook. Vorm dan met vochtige handen van de grote bal 4 knoedels (Knödel = ballen). Voeg als de massa eventueel te stevig of te slap is nog wat melk of bloem toe.
Doe de ballen over in het kokende water en laat ze zonder deksel op laag vuur in ca 12 minuten gaar worden.
Verhit de bouillon. Doe de spekknoedels over in de bouillon. Was de bieslook, schud de sprietjes droog, snijd ze klein en strooi ze over de soep.

Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 broodjes van de vorige dag – 1 kleine ui – ½ bosje peterselie – 100 g doorregen spek zonder zwoerd – 1 ei – ca. 6 eetlepels melk – ca. 1 eetl. bloem – ca. 1 eetl. zachte boter – 1 theel. gedroogde, fijngewreven marjolein – zout – 1 l runderbouillon – 1 bosje bieslook