Normale Wienerschnitzel

home > recepten-uit-oostenrijk > Normale Wienerschnitzel

Was de schnitzels, dep ze droog, klop ze voorzichtig wat uit en bestrooi ze met wat zout. Klop de eieren los op een bord en schep ook de bloem en het paneermeel apart op een bord. Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollig bloem eraf. Wentel de schnitzels vervolgens door het losgeklopt ei, laat ze uitdruipen en haal ze tenslotte door het paneermeel.
Verhit het varkensvet of de olie in een grote pan. Het vet moet zo heet zijn dat het gaat sissen, als u er met een vochtige vork in prikt. Doe de schnitzels over in de pan en zorg ervoor dat ze elkaar en de rand van de pan niet raken. Bak ze eventueel met 1 of 2 tegelijk. Frituur de schnitzels ca. 4 minuten aan iedere kant en prik bij het keren niet in het vlees. Draai tijdens het bakken de pan herhaaldelijk rond, zodat vlees en vet in beweging blijven.
Was de citroen met heet water, dep hem droog en snijd hem in vieren. Dep de gefrituurde schnitzels zorgvuldig af met keukenpapier en schik ze, met de in vieren gesneden citroen op een voorverwarmde schaal.
Hierbij past een aardappelsalade of komkommersla.

Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsschnitzels, per stuk ca. 180 g en 5 mm dik (dwars op de draad gesneden) – 2 eieren – 100 g bloem – 150 g paneermeel – 250 g varkensvet of olie – 1 citroen