Bananenbrood

home > recepten-uit-puerto-rico > Bananenbrood

De boter met de suiker schuimig kloppen. 1 Ei toevoegen en als het volledig door het botermengsel is opgenomen, ook de andere eieren na elkaar toevoegen. De bananen schillen. Het vruchtvlees met een vork grof prakken en samen met het zout, het vanillemerg, het gemberpoeder en de kaneel door het botermengsel roeren. De bloem met het bakpoeder zeven, de walnoten erdoor mengen en het bloemmengsel door het botermengsel scheppen. De cakevorm met boter invetten en met bloem bestuiven; de overtollige bloem eruit kloppen. Het deeg in de vorm scheppen en de bovenkant gladstrijken. ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven (190°C) bakken. Met een houten prikker controleren of het gebak gaar is. Bedenk daarbij dat het door de bananen moeilijk is om na te gaan of het brood gaar is.

Opmerking: Dit is werkelijk een brood voor alle gelegenheden. Het allerbelangrijkste is dat u rijpe en zoete bananen met veel smaak gebruikt. Ze mogen best wat plekjes hebben en als u de keuze hebt, moet u de kleine appelbananen verkiezen boven de grote bananen, want die hebben wat meer smaak en ze bevatten wat meer zuur. In Puerto Rico wordt bananenbrood bij het ontbijt vaak met boter besmeerd.

Ingrediënten voor 4 personen

150 g boter – 160 g bruine (basterd)suiker – 4 eieren – 400 g bananen – 1/4 theelepel zout – merg van 1 vanillestokje – 1/4 theelepel gemberpoeder – 1/4 theelepel kaneel – 350 g tarwebloem – 2 theelepels bakpoeder – 120 g grofgehakte walnoten
Verder: 1 cakevorm 30 cm doorsnede – boter en bloem voor de vorm