Loempia kip

home > recepten-uit-suriname > Loempia kip

Snij de sperzieboontjes in fijne stukjes, en ook de kool en taugé. Kook de kipfilet uit met een beetje water, zout en zwarte peper. Laat het afkoelen en pluis het uit.

Snij de ui in fijne stukjes en bak het in een pan met een beetje olie en voeg dan je kip en je tomaten erbij. Laat het 3 min doorbakken en voeg dan alle groenten samen in de pan. Laat het niet te lang door bakken (3 min.). Zet dit in een vergiet zodat het kan uitlekken, als het is afgekoeld kun je de loempia’s rollen. Ik doe 2 loempiavellen op elkaar (worden ze steviger van).
Voor het serveren moeten de loempia’s gebakken worden in een pan met hete olie. Haal eerst de loempia’s door een geklutst ei dat een beetje is aangelengd met water. Bak het in hete olie.





Ingrediënten voor 4 personen

Snack

Ingrediënten voor 20 loempia’s:

1 pond sperziebonen
1 blikje maïs
1 pond kipfilet
1/2 pond taugé
1 kool
tomaten ketchup
1 peper
2 teentjes knoflook
1 ui
zwarte peper aromat
2 tomaten
1 pakje loempiavellen (40 stuks)