Pindasoep

home > recepten-uit-suriname > Pindasoep

Kook zoutvlees, varkensstaart en spek zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Bak het vlees en de kip met het uitje op in de olie. Voeg de kruiden toe en daarna water en het bouillonblokje. Laat het geheel doorkoken tot de kip gaar is; voeg op het laatst de per toe. De peper heel laten, niet snijden of stuk koken. Voeg nu de pindakaas en de kokosmelk toe. Laat de soep niet meer doorkoken nadat de kokosmelk erin zit, anders gaat er een laag kokosolie op de soep drijven. Voeg voor het serveren de selderij toe. Serveer met rijst, en probeer gevechten om het pepertje te voorkomen.

Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

Pindasoep is een uniek gerecht, dat bestaat uit een krachtige bouillon met kokosmelk en pindakaas erin. De kwaliteit van de pindakaas is bepalend voor de smaak. Veel mensen hebben hun favoriete merk; in Nederland zweert de een bij Calvé (‘de echte’) pindakaas, de ander gaat speciaal naar A&P of Aldi voor de PCD-pindakaas en zo krijg ik alleen de pindakaas van de Euroshopper – alleen bij Albert Heijn te koop – door mijn keel. Absoluut niet plakkerig, zacht, krachtig van smaak en een ietsje zout; ideaal voor pindasaus en -soep. Maar smaken verschillen – en daarmee de pindasoep.
Voor de soep heb je nodig:
Vlees: zoutvlees, varkensstaart, gerookt spek of een combinatie van deze drie. Een bezoeker van de site schreef me dat hij pindasoep eens met worstjes had gegeten.
Kip: stukjes poot of vleugel
Olie
Een ui
Bouillonblokje
Laos
Gemberpoeder
Aji-no-moto of Ve-tsin
soepselderij
Een half blikje kokosmelk. En pindakaas dus.