Stroop 1 (limonadesiroop)

home > recepten-uit-suriname > Stroop 1 (limonadesiroop)

Deze doet u in een pan en u voegt er 400 cl water bij. Breng dit aan de kook. Regelmatig doorroeren om te voorkomen dat de suiker aan de bodem vast gaat zitten. Als de stroop bijna of helemaal kookt, is de suiker opgelost en kunt u de pan van het vuur halen. Laat de stroop afkoelen tot ca. 40-60 graden, dan springt de fles niet stuk en komt de stroop nog gemakkelijk uit de pan. Doe in de fles eerst de essence. De benodigde hoeveelheid is afhankelijk van de smaak en het merk. Dit is een kwestie van uitproberen, begin met een paar druppels. Doe er de suikerstroop bij en schud de fles. Probeer de smaak uit. Als de smaak nog niet sterk genoeg is, wat extra essence toevoegen. Als de smaak te sterk is, zit er niets anders op dan nog een pan te maken, de te sterke stroop over twee flessen te verdelen en aan te vullen met stroop uit de pan. Laat u niet misleiden door de kleur. De meeste stroop in de handel is veel feller gekleurd dan wat u kunt maken met de flesjes essence, die relatief veel minder kleurstof bevatten.
Stroop van essence is lang houdbaar buiten de koelkast. Bij koude opslag kan de suiker kristalliseren. Laat de stroop dan weer warm worden in de tropische zon of op de kachel (tja, dat hangt af van het land).

Ingrediënten voor 4 personen

Drankje

Ingrediënten:

Stroop van essence
Van allerlei smaken essence kunt u heerlijke stroop maken. Alle smaken uit het assortiment zijn geschikt, behalve: amandel, pandan, vanille.
Voor een liter stroop heeft u 750 g suiker nodig en 1 eetl. citroenzuurpoeder.