Zuurkool met kip

home > recepten-uit-suriname > Zuurkool met kip

Plaats een pan op het vuur met een bodempje sla of zonnebloemolie.
Als de olie heet is de knoflook er in en de kipfilet.
Even omscheppen tot het vlees halfgaar is.
Dan het zoutvlees erbij, vervolgens 1 kopje water.
De aardappelstukjes de laurierbladeren en de pimentkorrels. (lontai (Surinaams)
2 eetl. tomatenpuree. De madam Janet (geheel, niet stuk maken, anders is het leed niet te overzien HEEEEET!!!) De madam janet wordt hier gebruikt voor de smaak.
Vlam op middelmatig. De rest van het water en de stukjes worst.
Peperkorrels malen naar smaak.
Als de aardappelen halfzacht zijn vlam op klein.
Rijst er bij en jammie jammie……





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kipfilet in blokjes gesneden.
50 g zoutvlees in stukjes en goed uitgekookt.
1 rookworst in schijfjes gesneden.
5 aardappelen geschild en in blokjes gesneden
4 piment korrels
1 pak gewassen zuurkool
2 laurierbladeren
gemalen peperkorrels.
3 teentjes knoflook.
1 blikje tomatenpuree
3 kopjes water
eventueel 1 madam janet peper voor de smaak.