Bonen met uien en tomaten

home > recepten-uit-tunesie > Bonen met uien en tomaten

Spoel de bonen af, doe ze in een pan met vers ongezouten water en kook ze tot ze haast gaar zijn.
Verhit de olie in een andere grote pan en bak de uitjes tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg het knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kleingesneden tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Schep de bonen met 1 1/4 dl kookvocht erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Voeg de peterselie toe (of gebruik deze als garnering). Schep alles goed om en laat het gerecht 15-20 minuten sudderen, tot de bonen gaar zijn.
Serveer deze schotel koud of warm.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
300 g witte bonen, een nacht geweekt – 2 uien, fijngehakt – 2 eetlepels olie – 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden – 4 tomaten, ontveld en kleingesneden – 1 theelepel paprikapoeder – snufje cayennepeper – zout en zwarte peper – 2 eetlepels peterselie, fijngehakt