Boontjtiesoep (Bonensoep uit Zuid-Afrika)

home > recepten-uit-tunesie > Boontjtiesoep (Bonensoep uit Zuid-Afrika)

Pel de ui en hak hem fijn. Schil de wortel en snijd hem in plakjes. Snijd de koolraap en selderijknol in kleine stukjes. Was de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en hak ze grof. Laat de bonen een nacht weken. Laat mergpijp, schenkelvlees en spek met de bonen en water op middelgroot vuur ongeveer 1 uur gaan. Voeg dan de ui, wortel, koolraap, selderij en zout en peper naar smaak toe. Laat dit koken tot de bonen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat het nog 15 minuten gaan. Neem het schenkelvlees en de mergpijp en wat bonen uit de pan, wrijf de overgebleven ingrediënten door een zeef en doe het zeefsel daarna weer in de soeppan. Snijd het vlees klein en doe het met de apart gehouden hele bonen bij de soep. Goed doorroeren en dan warm opdienen.





Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

150 g gedroogde bonen, 1 wortel,
250 g mergpijp, 1 kleine koolraap,
250 g schenkelvlees, 1 selderijknol,
125 g doorregen spek, zout naar smaak,
1½ l water, vers gemalen peper naar smaak,
2 grote uien, 2 tomaten.