Droo. (Gierstpap met noten en gedroogde vruchten uit Tunesie)

home > recepten-uit-tunesie > Droo. (Gierstpap met noten en gedroogde vruchten uit Tunesie)

Doe het gierstmeel met het water in een mengkom en kneed het tot een deegbal. Leg de deegbal in een pan en giet er zoveel water bij dat hij net onderstaat. Breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook. Schep de deegbal uit het water zodra dit begint te borrelen en bewaar het water. Laat het water afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder eventueel de bruine schilletjes van de hazelnoten en amandelen en stamp ze samen met het sesamzaad fijn in een vijzel. Doe het notenmengsel in een zware koekenpan en rooster het op laag vuur lichtbruin. Verdun het licht met de melk en zet apart. Los als U bijna wilt gaan eten het gierstdeeg op in het bewaarde kookvocht en doe dit bij het notenmengsel. Zeef het gierst-notenmengsel door een grove zeef om klonten te verwijderen en zoet het met de poedersuiker. Voeg het maïsmeel toe. Breng in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg zonodig meer water toe. Haal de droo als hij begint te borrelen van het vuur en serveer in kleine glazen. Strooi er als garnering fijngehakte pistachenoten over.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen:

500 g gierstmeel, 4 eetl. melk,
1 eetl. water, 190 g poedersuiker of naar smaak,
85 g hazelnoten, 2 eetl. maïsmeel,
85 g amandelen, 5-6 eetl. fijngehakte pistachenoten.
80 g sesamzaad,