Gevulde dadels

home > recepten-uit-tunesie > Gevulde dadels

De amandelen met 300 g suiker en rozenwater in een keukenmachine overdoen en heel fijn pureren tot een gladde pasta.
De dadels in de lengte op de ‘kerf’ insnijden en de pit eruit halen. In de ontstane holte een dubbele hoeveelheid amandelpasta doen.
200 g suiker met het water en de wijnsteenpoeder aan de kook brengen en al bruisend tot een dikke siroop inkoken. Iets laten afkoelen.
Elke dadel aan een tandenstoker steken en door de siroop halen. Ze daarna door de grove suiker wentelen en op een groot stuk alufolie leggen. Een vel boterhampapier erop leggen en ze minstens 24 uur bij kamertemperatuur laten drogen.
De dadels stervormig op een glazen plateau leggen en zo presenteren. Omdat de dadels erg zoet zijn, er gewone thee of pepermuntthee bij serveren.

Variatie:in plaats van amandelen ongekleurde pistaches nemen voor een mooie groene kleur van het gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

Nagerecht voor 4 personen:
250 g gepelde amandelen (zonder bruin vlies) – 500 g suiker – 2 cl rozenwater (drogist, apotheek) – 500 g verse dadels – 1/4 liter water – snufje wijnsteenpoeder (drogist) – 150 g grove suiker