Kip met gevulde olijven

home > recepten-uit-tunesie > Kip met gevulde olijven

Snijd de kip in stukken en was ze zorgvuldig. Wrijf ze in met zout en de gemalen koriander.
Verwarm de olie in een braadpan en laat hierin de teentjes knoflook goudbruin worden. Meng de tomatenpuree met 2 glazen water en giet dit mengsel bij de olie. Voeg de stukken kip en de laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes sudderen.
Doe in een andere pan een half glas water, een klein beetje boter en het gehakt dat u op smaak heeft gebracht met het zout, de peper en de fijngehakte ui. Laat dit koken totdat het water geheel verdampt is. Voeg vervolgens de resterende boter toe en de gehakte peterselie en laat nog 2-3 minuten koken. Meng deze vulling met het eiwit.
De olijven ontpitten zonder ze kapot te maken en de vulling erin doen. Als de kip gaar is, de gevulde olijven in de saus doen, het vuur even hoog zetten totdat de saus net aan de kook is; van het vuur afhalen en direct serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
1 kip van ca. 1 kg – 250 g grote groene olijven – 3 eetlepels tomatenpuree – 4 teentjes knoflook – 3 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel gemalen koriander – 3 laurierblaadjes – zout
vulling: 100 g gehakt – 1/2 eetlepel gehakte ui – 1 eetlepel gehakte peterselie – 1/2 boterballetje – iets minder dan één eiwit – zout en peper