Kruidige gehaktballetjes (Kafta)

home > recepten-uit-tunesie > Kruidige gehaktballetjes (Kafta)

Knoflook boven het gehakt uitpersen. Specerijen, zout, ei en paneermeel toevoegen. Alles goed mengen en van het gehaktdeeg kleine balletjes maken. Uien snipperen, courgette wassen en in kleine blokjes snijden.
Olie verhitten en de gehaktballetjes rondom gaar bakken. Uit de pan nemen en warm houden. Ui en courgette in het bakvet kort aanfruiten en de gezeefde tomaten toevoegen. Laten koken tot een gebonden saus ontstaat en op smaak brengen met zout en peper. De saus over de gehaktballetjes gieten en het gerecht serveren met rijst.

Opmerkingen:
In het originele recept voor deze kafta staat lamsgehakt. Als uw slager die in huis heeft, geniet die gehaktsoort de voorkeur. Koop anders mager rundergehakt. Dat is een prima alternatief en net zo mager.

Weet u hoe uw gehakt net die andere apart smaak krijgt? Welnu, door er een eetlepel fijngehakte peterselie aan toe te voegen. Probeert u het maar eens bij deze Tunesische gehaktballetjes. Misschien smaakt uw oer-Hollandse gehaktbal dan voortaan ook anders .





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
500 g rundergehakt – 250 g gezeefde tomaten – 1 kleine courgette – 3 eetlepels paneermeel – 1 ei – 1 ui – 1 teentje knoflook – 1 theelepel paprikapoeder – 1 mespunt chilipoeder – 2 mespunten djinten (komijnpoeder) – 1 mespunt koenjit (kurkuma) – 4 eetlepels olie – zout en peper