Lamsvlees uit Tunis

home > recepten-uit-tunesie > Lamsvlees uit Tunis

Verhit de boter en de olie in een grote pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg de uien en het knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, het paprikapoeder en wat zout, peper en een snufje kaneel toe. Schep het geheel goed om en laat het nog 2 minuten bakken. Voeg zo veel water toe dat het vleesmengsel net onderstaat. Breng het geheel aan de kook, temper de hittebron en leg het deksel op de pan. Laat het vlees 45 minuten zachtjes stoven.
Kook de courgetteplakken 10 minuten in een pan water met wat zout. Laat de courgettes uitlekken. Voeg de halfgare courgette en het citroensap toe aan het vlees en laat het gerecht, zonder deksel op de pan, nog ca. 15 minuten zachtjes doorstoven tot het vlees en de groente gaar zijn en het stoofvocht gedeeltelijk is ingekookt. Breng de stoofschotel zo nodig op smaak met wat zout en peper en strooi er de fijngehakte peterselie over.
Geef er rijst en stokbrood bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
25 g boter – 3 eetlepels olijf-, zonnebloem- of maïsolie – 1 kg lamslappen, in flinke blokken gesneden – 2 uien, gepeld en kleingesneden – 3 teentjes knoflook, uitgeperst – 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden – 2 eetlepels tomatenpuree – 1 eetlepels paprikapoeder – zout en versgemalen zwarte peper – kaneel – 750 g courgettes, schoongemaakt en in plakken gesneden – 2 eetlepels citroensap – 2 eetlepels fijngehakte peterselie