Paprika-tomatensalade

home > recepten-uit-tunesie > Paprika-tomatensalade

Was de paprika’s en de pepertjes, droog ze goed af en leg ze op een bakplaat of op het ovenrooster dicht onder de hete grill en laat ze onder regelmatig omkeren zo lang grillen, tot het velletje donker wordt en openspringt.
Schil de uien en het knoflook, hak ze fijn en roer ze door de olijfolie.
Trek het velletje van de paprika’s en de pepertjes, halveer ze, haal steelaanzetten, zaadlijsten en pitjes weg en snijd de helften in blokjes.
Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant. Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water. De tomaten moeten de schrik van hun leven krijgen. Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen. Haal daarna de steelaanzet weg en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de pitjes en het uitgelekte sap door de olijfolie.
Schep paprika, pepertjes en tomaten met zout en peper door elkaar en giet de oliedressing erover. Laat de salade 1/2 uur in de koelkast rusten en strooi er voor het serveren het basilicum over.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
750 g groene paprika’s – 2 pepertjes – 2 uien – 3 teentjes knoflook – 6 eetlepels olijfolie – 500 g stevige, rijpe tomaten – zout en versgemalen zwarte peper – 2 theelepels fijngehakte basilicum