Salade met kaas en tonijn op sneetjes brood

home > recepten-uit-tunesie > Salade met kaas en tonijn op sneetjes brood

De sneetjes brood in een marinade leggen van olijfolie, azijn, water en kruiderijen en ze daar een paar minuten laten intrekken.
Dan per persoon 3 sneetjes op een bord leggen. Eieren pellen en in plakjes snijden. Het brood ermee beleggen. De kaas in kleine blokjes snijden. Tonijn laten uitlekken en met een vork uit elkaar halen. Beide ingrediënten ook over de sneetjes verdelen.
Olijven ontpitten en het brood ermee garneren. Kappertjes erop strooien en direct serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht voor 4 personen:
12 sneetjes wit stokbrood of Tunesisch plat brood (het brood mag niet al te vers zijn) – 4 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels azijn – 1 eetlepel water – zout – gemalen karwij – cayennepeper – 4 hardgekookte eieren – 150 g schapenkaas – 250 g tonijn uit blik – 12 zwarte olijven – 2 eetlepels kappertjes