Stoofpot met lamsworstjes

home > recepten-uit-tunesie > Stoofpot met lamsworstjes

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprika’s, de tomaten, de worstjes, de harissa of sambal, de komijn, en wat zout, peper en paprikapoeder toe. Schenk de bouillon in de pan en breng alles aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het gerecht ca. 1 uur zachtjes stoven.
Druk 4 kuiltjes in het oppervlak van het mengsel, breek er de eieren in en laat ze in enkele minuten stollen.
Geef er couscous of brood bij.

Opmerking: harissa is te koop in oosterse en Afrikaanse winkels, maar u kunt die specerijenpasta ook zelf maken. Zie daarvoor het recept, elders bij de Tunesië.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
4 eetlepels zonnebloem- of maïsolie – 1 ui, gepeld en in ringen gesneden – 2 teentjes knoflook, uitgeperst – 2 rode paprika’s, schoongemaakt en in stukken gesneden – 2 groene paprika’s, schoongemaakt en in stukken gesneden – 4 tomaten, ontveld en in parten gesneden – 400 g lamsworstjes, in stukjes van ca. 5 cm gesneden – 1/2 theelepel harissa (scherpe specerijenpasta) of sambal oelek – 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) – zout en peper – paprikapoeder – 1/4 liter bouillon (van tablet mag) – 4 eieren