Byzantijnse salade

home > recepten-uit-turkije > Byzantijnse salade

Schil en snipper de appels en besprenkel de appelstukjes onmiddellijk met citroensap. Schil de grapefruit, ontdoe de parten van pitjes en velletjes en snijd ze in stukjes. Schil de sinaasappel, snijd deze in plakken en snijd de plakken in stukjes. Snijd de ham en de kaas in dobbelsteentjes en snipper de paprika. Meng alles door elkaar. Meng door de yoghurt de koffieroom, zout en peper door elkaar en meng deze saus door de salade. Bestrooi de salade met geknipte bieslook.
Eet er Turks brood bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
3 appels – citroensap – 1 grapefruit – 1 sinaasappel – 100 g gekookte ham – 150 g belegen kaas – 4 eetlepels rode paprika uit een potje – 3 eetlepels Bulgaarse yoghurt – 2 eetlepels koffieroom – zout en peper – 2 eetlepels geknipte bieslook